Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

IMG f80a761d8b586a8aecb03d0dd729701a V

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψίθυροι θεών» παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ ‘τάξης τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά από την υπεύθυνη Κα Εύη Πίνη. 

IMG c64300113773ed0f9fa8071afc445099 V

Τέσσερις χάλκινοι θεοί της αρχαίας Ελλάδας ο Απόλλωνας, η Αθηνά, η μικρή και η μεγάλη Άρτεμη αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους. Γιατί η Αθήνα ονομάστηκε Αθήνα; Πώς και για ποιο λόγο ξεπήδησε η Αθηνά απ΄ το κεφάλι του Δία; Το κεφάλι της τρομερής Μέδουσας πώς βρέθηκε πάνω στην αιγίδα της Αθηνάς;  Η Άρτεμη και ο Απόλλωνας ποιον είχαν πατέρα και γιατί η Λητώ δεν μπορούσε να βρει έναν τόπο να γεννήσει τα παιδιά της; Ενδιαφέρουσες μυθολογικές ιστορίες ζωντάνεψαν στον καλαίσθητο χώρο του Μουσείου.

Τα παιδιά, όμως, πέρασαν και στη θεατρική απόδοση, καθώς εκμεταλλεύτηκαν κάποιο χρόνο αναμονής που είχαν και έκαναν τη φαντασία, ιδέα και την ιδέα, πράξη μετατρέποντας το πεζοδρόμιο σε θέατρο δρόμου. Χωρισμένοι σε ομάδες ανέλαβαν να αναπαραστήσουν όποιον μύθο ήθελαν από αυτούς που έχουν διδαχθεί.  Γιατί, το παιχνίδι είναι ο σίγουρος δρόμος της μάθησης και της γνώσης.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά!

 Οι Δασκάλες

&

Οι Μαθητές

Γ΄ Τάξης